Alles over een uitvaart in Enschede

Wat te doen bij overlijden

Als iemand is overleden moeten er heel wat zaken worden geregeld. Veel mensen weten niet precies wat ze moeten doen als een dierbare van hen is overleden. Hieronder staan de eerste zaken die na overlijden geregeld moeten worden. De acties staan op volgorde van handelen.

Direct contact met dienstdoende uitvaartondernemer


Bel 088 - 605 1206. Dag en nacht bereikbaar.

Bel de huisarts
Als een dierbare van u is overleden kunt u het beste direct contact opnemen met de huisarts. Als iemand is overleden moet de huisarts een verklaring van overlijden opstellen. Zonder de verklaring van overlijden kan de gemeente geen verlof tot begraving of crematie geven. Als iemand in het ziekenhuis is overleden kan de behandelend arts de verklaring van overlijden opstellen.

Mocht de huisarts geen dienst hebben dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpost.

Huisartsenpost Enschede
Haaksbergerstraat 55 in Enschede
Telefoon: 088-555 11 88

Wanneer u iemand dood aantreft en u vermoedt dat de persoon is overleden als gevolg van zelfdoding of een misdrijf, bel dan direct met het alarmnummer 112. Meld waar u de overledene hebt aangetroffen en probeer eventuele sporen intact te laten. De politie zal na melding met spoed naar u toekomen.

Uitvaartverzekering

Kijk tussen de belangrijke papieren van de overledene of er sprake is van een uitvaartverzekering. Als de overledene een uitvaartverzekering heeft kijk dan of er sprake is van een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen in het hoofdstuk Uitvaartverzekering.

Uitvaartwensen overledene

Soms hebben mensen bij leven een aantal zaken vastgelegd voor hun eigen uitvaart. Deze uitvaartwensen worden vaak bewaard bij de belangrijke papieren. Het is verstandig om uit te zoeken of de overledene een wensenlijst heeft nagelaten. Deze wensenlijst kan gebruikt worden bij de invulling van de uitvaart en het eerste gesprek met de uitvaartondernemer.

Bel de uitvaartondernemer

Bel de dienstdoende uitvaartverzorger in Enschede op nummer 088 - 605 1206. Dag en nacht bereikbaar.

Welke kleding krijgt de overledene aan

Als er een afspraak is gemaakt wanneer de uitvaartondernemer komt dan kan de familie alvast nadenken over de kleding die de overledene aankrijgt. Deze kleding kan alvast worden klaargelegd. Het kan handig zijn om een redelijk recente foto klaar te leggen van de overledene. Aan de hand van de foto kan de uitvaartverzorger zien wat voor model kapsel de overledene had en welke make-up er werd gebruikt.

Regelen uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart moeten er heel veel zaken worden geregeld. Samen met de uitvaartondernemer gaat u de uitvaart organiseren. Op deze website vindt u inspiratie om een uitvaart in Enschede helemaal naar eigen wens en smaak te kunnen invullen. Kijk voor een overzicht van de onderwerpen in de infotheek van Uitvaartenschede.nl.

Pas op voor (uitvaart)dieven

Helaas zijn er mensen in onze samenleving die er werk van maken om nabestaanden te duperen. Vermeld daarom geen huisadressen in de rouwadvertentie of bij vermeldingen op social media. Doorgaans is het mogelijk om het adres van de uitvaartondernemer op te geven als postadres.

Vraag mensen uit de buurt om op de dag van de uitvaart op het huis te passen. Dieven weten namelijk dat ze tijdens een uitvaart ongestoord hun slag kunnen slaan omdat de directe buren doorgaans ook aanwezig zijn bij de uitvaart.

Overlijden in regio Enschede melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206