Alles over een uitvaart in Enschede

Kosten uitvaart Enschede

Een uitvaart kost al snel enkele duizenden euro’s. De totale kosten worden opgebouwd door verschillende factoren, denk daarbij aan de kosten voor de verzorging van de overledene, opbaring (thuis of in uitvaartcentrum), kist, rouwvervoer, huur aula, kosten voor begraven of cremeren, de invulling van de condoleance etc.

De keuzes die nabestaanden maken bij het regelen van de uitvaart hebben dus een grote invloed op de uiteindelijke uitvaartfactuur. Kiest men voor een hele dure kist of juist voor een goedkoper exemplaar. Wordt de overledene thuis opgebaard of in een uitvaartcentrum. Wordt de aula van de begraafplaats of het crematorium langer gebruikt dan de standaard tijd of kiest de familie er voor om de plechtigheid juist thuis te houden. Wordt er gekozen voor een condoleance met veel eten en drinken of gaat men voor een sobere condoleance. Het zijn maar voorbeelden van factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten.

Goedkope budget uitvaart Enschede

Mensen die goed op de kosten willen letten kunnen overwegen om de uitvaart te regelen met een budget uitvaartaanbieder. Deze uitvaartondernemers kunnen de kosten laag houden omdat ze werken met vaste uitvaart pakketten. Nabestaanden zien online direct welke diensten en producten bij een pakket horen en wat de kosten daarvan zijn.

Als nabestaanden zelf ook zaken willen regelen kunnen ze kiezen voor de meest eenvoudige pakketten. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de plechtigheid niet in het crematorium te houden, maar thuis. Datzelfde telt voor de condoleance. Op deze manier hoeft de familie niet te betalen voor het gebruik van de aula, koffiekamer en de cateraar. Een gemiddelde uitvaart in Enschede kost rond de vijfduizend euro. Niet iedereen heeft de beschikking over zoveel geld. Een budget uitvaartondernemer kan dan een goed alternatief zijn.

Op www.budgetbegrafenis.nl wordt een eenvoudige begrafenis inclusief graf al aangeboden vanaf 1.850 euro. Een goedkope crematie, vanaf 1.350 euro, kan worden geregeld op www.budgetcrematie.nl.

Kostencalculator

Om inzicht te krijgen in de kosten van een uitvaart kan men gebruik maken van de gratis (en geheel anonieme) uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. Deze kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die uitvaartondernemers in Nederland berekenen. Per onderdeel kan men precies zien wat de kosten zijn. Dat kan handig zijn als mensen willen weten welk budget ze tot hun beschikking hebben voor de uitvaart.

Vergelijk uitvaartondernemers

Tegenwoordig vergelijken de meeste mensen verschillende aanbieders voordat ze overgaan tot een bepaalde aankoop. Steeds meer mensen doen dat ook als ze een uitvaart moeten regelen. Op vergelijkingssite Uitvaartmarkt.nl kan men uitvaartondernemers uit Enschede met elkaar vergelijken. De vergelijking is niet alleen op prijs (wat doorgaans al snel vele honderden euro’s kan besparen), maar ook op kwaliteit en persoonlijkheid. Dat laatste is ook heel belangrijk bij de keuze van een uitvaartondernemer.

Elke uitvaartondernemer heeft zo zijn of haar eigen manier van werken en persoonlijkheid. Het komt helaas nog steeds voor dat families de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met een uitvaartverzorger die eigenlijk helemaal niet bij de familie past. Bedenk dat het regelen van een uitvaart niet alleen heel emotioneel is, maar ook erg intiem. Het is dan van groot belang dat nabestaanden worden geholpen door een uitvaartondernemer waar ze vertrouwen in hebben. Sommige uitvaartondernemers sturen daarom een film mee bij hun offerte. In deze film presenteren ze zichzelf en hun bedrijf. Op die manier kunnen de nabestaanden van te voren precies zien met wie ze te maken hebben.

Soms denken nabestaanden dat ze na het overlijden direct een uitvaartondernemer moeten bellen. Daarom nemen ze niet de tijd om eerst rustig te kijken welke uitvaartondernemer bij hen past. Maar er is geen enkele noodzaak om al binnen een paar uur een uitvaartondernemer te bellen. Vaak vinden families het juist prettig om de eerste uren alleen te zijn met elkaar en hun overleden dierbare. In die tijd kan men rustig bekijken met wie ze het afscheid van hun dierbare willen regelen.

Het is ook mogelijk om kosteloos uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Uitvaartverzekering

Het is mogelijk om je te verzekeren tegen de kosten van je eigen uitvaart. Er zijn diverse verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Ze bieden in grote lijnen twee mogelijkheden. Men kan kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf uitvoeren. Als de nabestaanden toch kiezen voor een andere uitvaartondernemer wordt er mogelijk een lager bedrag uitgekeerd dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis.

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar na overlijden (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit. De nabestaanden kunnen dan zelf kiezen welke uitvaartondernemer de uitvaart mag verzorgen.

Kijk voor uitgebreidere informatie over uitvaartverzekeringen op www.uitvaartverzekering.com.