Alles over een uitvaart in Enschede

Uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum is de locatie waar de overledene wordt opgebaard als de familie er voor kiest om de opbaring niet thuis te laten plaatsvinden.

Doorgaans wordt de overledene in een koeling geplaatst om het ontbindingsproces te vertragen. Voordat de belangstellenden op rouwbezoek komen zorgt de uitvaartverzorger er voor dat de overledene wordt overgebracht naar een opbaarkamer. In de meeste opbaarkamers heeft de familie ruimte om een aantal persoonlijke items te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s of bloemen.

De nabestaanden kunnen met de uitvaartondernemer afspreken wanneer en hoe vaak ze bij de overledene willen zijn.

Zoek je een goede uitvaartondernemer? Bel ons dan geheel vrijblijvend voor informatie over onze dienstverlening op nummer 088 – 848 82 27 (24/7). Wij van Topuitvaarten staan dag en nacht voor je klaar.

24-uurs kamer

Een 24-uurs kamer is een opbaarkamer waar de overledene wordt opgebaard op een zogenaamde kistkoeling. De familie krijgt een eigen sleutel van de 24-uurs kamer waardoor men de overledene kan bezoeken wanneer men maar wil. Er zijn verschillende uitvaartcentra in Enschede die de beschikking hebben over een 24-uurs kamer. Deze kamers hebben als voordeel dat de familie niet heeft hoeft te bellen om een afspraak te maken om bij de overledene te kunnen zijn.

Plechtigheid in uitvaartcentrum

Meestal is er in een uitvaartcentrum ook een aula waar de plechtigheid kan plaats vinden. Hierdoor kunnen de opbaring en de uitvaartplechtigheid worden gehouden op dezelfde locatie. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een andere locatie. Kijk voor inspiratie en geschikte locaties in Enschede in het hoofdstuk Locaties voor de plechtigheid.

Condoleance in het uitvaartcentrum

Sommige uitvaartcentra bieden ook de gelegenheid om er een condoleance te houden. Doorgaans beschikken deze gelegenheden over moderne faciliteiten en een uitgebreide kaart waardoor men ook op culinair gebied veel keuze heeft. Kijk voor meer informatie en inspiratie in het hoofdstuk Locaties voor de condoleance in Enschede.