Alles over een uitvaart in Enschede

Grafmonumenten

Na een begrafenis moet de grond van het graf enkele maanden inklinken. Dat wil zeggen dat de grond nog wat in elkaar zal zakken. Het is daarom niet verstandig om in de eerste maanden al een definitief grafmonument te plaatsen. De kans is anders aanwezig dat het graf zal verzakken.

Families kunnen er voor kiezen om een tijdelijk grafmonument te plaatsen. Dat kan heel eenvoudig en goedkoop door er bijvoorbeeld een plant op te zetten. Het kan ook heel persoonlijk zijn om tekeningen van de kleinkinderen in een stukje plastic te doen en deze vast te maken aan een stok die op het graf wordt geplaatst.

Begrafenis regelen in Enschede


Bel Topuitvaarten: 088 – 848 82 27 (24/7)

Grafmonument kiezen

Nabestaanden hebben alle tijd om rustig te zoeken naar en grafmonument dat bij hen en de overledene past. Het is niet makkelijk om aan te geven wat wel of niet mooi is, smaken verschillen namelijk per persoon. Toch zijn er wel heel praktische tips die kunnen helpen bij het kiezen van een passend grafmonument.

De eerste tip is om vooraf vast te stellen welk budget er is voor het grafmonument. Grafmonumenten worden aangeboden in verschillende prijscategorieën. Voorkom dat je jezelf in de schulden steekt voor een grafmonument, voor elk budget zijn hele mooie en passende oplossingen op de markt.

Als het budget is vastgesteld is de volgende tip om een paar keer rustig rond te wandelen over de begraafplaats. Op die manier zien mensen heel veel soorten graven en kan men ontdekken welk soort monument het beste bij ze past. Maak eventueel een foto van een grafmonument van keuze.

Ga vervolgens op zoek naar een goede grafmonumentenmaker (steenhouwerij). Vraag als het mogelijk is meerdere offertes aan, de prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Vraag ook om eerder werk te laten zien. Dat is de beste manier om te ontdekken of iemand mooi en kwalitatief goed werk levert.

Regels grafmonumenten Enschede

Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels als het gaat om de te plaatsen grafmonumenten. De regels kunnen per grafvak variëren. Op sommige plekken zijn de regels heel streng. Dat wil zeggen dat men alleen kan kiezen voor een bepaald soort monument in een bepaalde kleur en afmeting. Op andere delen van de begraafplaats kan veel meer vrijheid zijn. Een goede uitvaartondernemer zal families altijd vooraf al voorlichten over de regels met betrekking tot de grafmonumenten. Op die manier voorkomt de uitvaartondernemer dat families later pas ontdekken dat ze het grafmonument van hun keuze helemaal niet mogen plaatsen.

De verschillende mogelijkheden en regels op de gemeentelijke begraafplaatsen staan op de website van de gemeente Enschede. Via de onderstaande links zijn de regels per begraafplaats terug te vinden. Ook zijn de tarieven voor deze graven terug te zien op de site van de gemeente. De kosten voor het grafmonument en de plaatsing lopen via de grafsteenleverancier.

Grafmonumenten gemeentelijke begraafplaatsen Enschede: