Alles over een uitvaart in Enschede

Harma Bodde Uitvaartzorg

de vrijheid om te kiezen

Vrijwel ieder mens krijgt in zijn/haar leven te maken met het overlijden van een dierbare.
Op zo’n moment lijkt de wereld stil te staan. Ik wil u dan graag de hand reiken, u mee nemen de juiste weg te bewandelen en de goede keuzes te maken om het afscheid van uw dierbare zo goed mogelijk te laten verlopen.
Mijn naam is Harma Bodde. Als zelfstandig uitvaartverzorger werk ik in de regio Twente, ben volledig gediplomeerd en sinds maart 2015 ook gecertificeerd voor het keurmerk uitvaartzorg SKU.
De persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid vind ik van groot belang.

Wanneer je geconfronteerd wordt met overlijden van een dierbare moeten er veel zaken geregeld worden, daarnaast kun je heel verdrietig zijn.
Om die reden kies ik ervoor om het hele proces in kleine stukjes te verdelen.
De eerste dag bespreken we alleen de tijden van de uitvaart, de begrafenis of crematie en zoekt de familie de kist en de kaarten uit en help ik, indien nodig, met de tekst voor de rouwkaart en/of advertentie.
Ook kunnen kerkelijke uitvaarten, ongeacht het geloof, door mij worden verzorgd. Dit zal in samenspraak gaan met familie en de voorganger.
De dagen erna kom ik dagelijks bij de familie om de details van de uitvaart te bespreken.
Ik heb gemerkt dat dit veel rust geeft bij de familie, daarbij is het ook heel belangrijk dat familie zich bezighoudt met afscheid nemen en niet alleen met het organiseren van de uitvaart. Hiermee neem ik de familie veel zorg uit handen maar wilt u zelf bepaalde dingen regelen behoudt u de vrijheid.

Wanneer u het moeilijk vindt om zelf het levensverhaal van uw dierbare op te stellen of voor te dragen kunt u gebruik maken van een afscheidsbegeleider. Hij/ zij zal samen met u vorm gaan geven aan de begrafenis- of crematieplechtigheid.

Wanneer u wordt geconfronteerd met een overlijden kunt u contact met mij opnemen.
Ik zal dan, indien gewenst, direct bij u komen en u adviseren wat de mogelijkheden zijn en u de keuze bieden wat u zelf kunt/wilt doen en wat ik hierin voor u kan betekenen. Door een goede samenwerking met collega’s kunnen we gebruik maken van uitvaartcentra in regio, zoals Yarden/Smelt Hengelo, Dela Hengelo en Oldenzaal, Vredehof in Enschede en Almelo, Het Uitvaarthuis Twente Almelo van Erik Korte, Helpt Elkander Borne en het Afscheidshuis van Edwin Kist in Usselo.
Indien u wenst zou u zelf de verzorging van uw dierbare kunnen doen, eventueel met onze hulp natuurlijk.
Het zelf ontwerpen of samenstellen van de rouwkaart is een van de mogelijkheden.
Ook het dragen van de kist kan door familie of vrienden zelf worden gedaan. Wilt u toch gebruik maken van professionele dragers dan werk ik samen met het dragers gilde Ferentes. Zij zijn ook gespecialiseerd in schouderen.

Wilt u vooraf uw uitvaartwensen vastleggen kan dit in een geheel vrijblijvend gesprek waarin de mogelijkheden aan u worden voorgelegd of u kunt kosteloos een wensenboekje bij mij aanvragen door het contactformulier op mijn website in te vullen.

Belangrijk is om u op een zo goed mogelijke en gepaste wijze van dienst te kunnen zijn en er samen een persoonlijk en waardig afscheid van te maken. En dat houdt niet op met een handdruk aan het eind van een koffietafel.


Contact

Bezoekadres  :  Breemarsweg 277
7553HK  Hengelo
Postadres  :  Breemarsweg 277
7553HK  Hengelo
E-mail  :  info@harmaboddeuitvaartzorg.nl
Web  :  www.harmaboddeuitvaartzorg.nl
Telefoon  :  074-2051007
Mobiel  :  06-46414516

Foto's: